Arkiv


 September 12, 2015, HØSTUTSTILLING MED SØNDROL OG VOSS

Freshtea arrangerer kunstutstilling med Hilde Søndrol og Christian Voss i Kinoveien i Sandvika, 12. – 19. september. Vernissage vil være lørdag 12. september Kl. 14.00 – 17.00.


Desember 5, 2014, KONSERT MED DAG INGEBRIGTSEN & THE DYNAMITE KIDS PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer konsert med Dag Ingebrigtsen & The Dynamite Kids på Baracoa, Asker, den 5. desember 2014.


Mars 14, 2015, KONSERT MED TANKARD PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer konsert med Tankard ( oppvarming: Audiopain + Critical Solution) på Baracoa, Asker, den 14. mars 2015.


Februar 21, 2015, KONSERT MED ÄNGLAGÅRD PÅ MUSIKKFLEKKEN I SANDVIKA

Freshtea arrangerer konsert med Änglagård På Musikkflekken, Sandvika, den 21. februar 2015.


September 12, 2014, KONSERT MED BOMBERS PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer Motorhead kveld med Bombers På Baracoa, Asker, den 12. september 2014.


Oktober 3, 2014, KONSERT MED WOBBLER OG TIRILL PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer progaften med Wobbler og Tirill På Baracoa, Asker, den 3. oktober 2014.


Feb 28, 2014. FRESHTEA010: SAHG

 Sahg gir ut en singel i meget begrenset opplag på 10 tommer vinyl, fredag 7. mars på  Freshtea! Utgivelsen er en dobbel A-side med tittelen Domno Abyssus/Tyrant Empire. Den inneholder to låter som ble skrevet og spilt inn i 2005, under innspillingen av Sahgs debutalbum, Sahg I, men endte ikke opp på albumet.

Domno Abyssus er Sahgs «mørkeste» låt noensinne. En seig og tung «black doom»-låt, med apokalyptisk tekst som kaller på «Lucifer, Lucifer» i desperat underkastelse. Tyrant Empire jager utemmet avgårde i høyt tempo, og messer iskaldt om onde makters slaveri. Den ble omskrevet til albumet Sahg II, og gjendøpt By The Toll Of The Bell. Dette er den originale versjonen av låten. Begge låtene er komponert av Tom Cato Visnes, alias King Ov Hell (God Seed, ex-Sahg, ex-Gorgoroth), tekstene er skrevet av Olav Iversen. På innspillingene deltar også Einar Selvik, alias Kvitrafn (Wardruna, ex-Gorgoroth) på trommer.

Domno Abyssus/Tyrant Empire kommer ut 7. mars på 10 tommer vinyl, i kun 300 håndnummerte eksemplarer, og er et samleobjekt av de sjeldne!

Sjekk ut musikkvideoen deres her.


 Mars 28, 2014, KONSERT MED HUMBUCKER OG NITERAIN PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer konsert med Humbucker og Niterain På Baracoa, Asker, den 28. mars 2014.


Feb 22, 2014, HEDVIG MOLLESTAD TRIO SPILLER PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer konsert med Hedvig Mollestad Trio På Baracoa, Asker, den 22. februar 2014.


Mar 7, 2014, SAHG SPILLER PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer konsert med SAHG På Baracoa, Asker, den 7. mars 2014.


Feb 21, 2014, KONSERT MED UNNI WILHELMSEN, SOLVEIG HEILO OG HANNE MARI KARLSEN PÅ MUSIKKFLEKKEN I SANDVIKA

Freshtea arrangerer konsert med Unni Wilhelmsen, Solveig Heilo og Hanne Mari Karlsen på Musikkflekken, Sandvika, den 21. februar 2014.


Feb 28, 2014, KONSERT MED DAGSTUR PÅ BARACOA I ASKER

Freshtea arrangerer konsert med DagsTur på Baracoa i Asker, den 28. februar 2014.


Aug 12, 2013. FRESHTEA009: The Chronicles of Father Robin 

The Chronicles of Father Robin slipper Twilight Fields 12″ EP i 300 håndnummererte eksemplarer på Fresh Tea 19. august 2013. Låta er et mørkt og vakkert prog-epos bygget over lesten til 60- og 70-tallets progressive rock. Vare og drømmende temaer brytes opp med tunge riff og komplekse strukturer. Bandet er sterkt inspirert av myter og historie, progressiv og konseptuell rock, folkrock og psykedelia, i tillegg til klassisk musikk. Twilight Fields bør passe bra i platesamlinga til fans av band som Änglagård, Anekdoten, Led Zeppelin, Black Sabbath, Yes og King Crimson.

The Chronicles of Father Robin (TCOFR) har eksistert i over 20 år, men har aldri utgitt noe. Siden 1993 har de jobbet med et konsept som omhandler karakteren Father Robin og hans reiser i en mytisk naturverden. Hele historien fortelles gjennom 17 låter, fordelt på tre plater. Disse 3 x 180 grams vinylene samles i en limitert boks med 12-siders booklet illustrert av den engelske kunstneren Oliver Barret, og gis ut i 2014. Sjekk ut http://tcofr.com/ for mere info.

Twilight Fields 12″ EP er første låt ut fra dette konseptet. Låta er spilt inn på Jærkysten i Rogaland med Eirik Bekkeheien (I Was A King, Helldorado, Tønes, Skambankt, Kaizers Orchestra etc). Lars Fredrik Frøislie (Wobbler, White Willow, In Lingua Mortua) bidrar med bl. a. Mellotron, Chamberlin, Clavinet, Wurlitzer, Cembalo og Hammond C-3.

The Chronicles of Father Robin:

  • Andreas Wettergreen Strømman Prestmo – vokal, gitar, synther, perkusjon (Wobbler, Les Fleur du Mal, Lukas Kasha)
  • Thomas Kaldhol – gitar (The Samuel Jackson 5, Macho Savant)
  • Jon André Nilsen – bass (The Few)
  • Regin Meyer – tverrfløyte, tangenter (Tusmørke)
  • Henrik Harmer – trommer (The Few)

May 4, 2013. FRESHTEA008: TUSMØRKE

Freshtea er stolte av å presentere en ny Utgivelse med TUSMØRKE! “Den Internasjonale Bronsealderen” 12” slippes 10. MAI

Norske Tusmørke følger opp sitt kritikerroste album “Underjordisk Tusmørke” med denne hypnotiserende maksisingelen hvor de hyller den internasjonale bronsealderen, gamle gravskikker og trolldom. Mystiske erkjennelser fra gamledager i Nordens og faraoenes Egypt formidles i to groovy monsterlåter hvor man aner påvirkning av folkemusikk fra Europa og Midt-Østen, prog-psykedelia og band som Black Widow, Høst, Comus, Brainticket og Can. Tusmørke blander sine mangslungne inspirasjonskilder til et særegent og moderne sound som er gårsdagens svar på morgensdagens problemer.

Bandets røtter ligger i den radikale ungdomskulturen på midten av nittitallet hvor skandinavisk progrock, norsk black metal og gjør-det-sjæl-ideologi ga grobunn for en fargerik flora av unike vekster. Tusmørke er en seiglivet plante som fortsetter å skyte nye skudd. Tvillingene Momrak, som er Tusmørkes ideologer og låtskrivere, startet bandet Les Fleurs de Mal med bl.a. Andreas Prestmo, senere Lukas Kasha og Wobbler-vokalist. Via skjulte stier i villniset gjenfant Momrak-prosjektet seg i Tusmørke.

Som navnet tilsier, befinner musikken seg et sted i det skimrende rommet mellom det dunkle og det opplyste. Tusmørke øser av dype kilder ved røttene til de eldste trærne i den mørke skogen. Musikken er tidvis truende, alltid leken, drømmende våken og evig på søken. Maksisingelen du har foran deg vil fremkalle syner av gammel nordisk overtro, magiske ritualer, svevende solskip og sjaktgravens svale fred. Dette er ingen påtatt positur. Bandet leverer sannferdige beretninger fra en fortryllet verden hvor de lever sine liv omgitt av underjordiske overbevisninger og overjordiske underfundigheter.

Maksisingelen er innspilt og mikset av analog-guru Lars Fredrik Frøislie (Wobbler, In Lingua Mortua, White Willow) som også bidrar med mellotron, chamberlin, spinett, Hammond B3, MiniMoog og andre esoteriske musikkting.

Jens Petter Nilsen (Xploding Plastix, Electones) har stått for mastering.

Tusmørke består av:

  • Benediktator – bass, sang (Momrakattakk, Lydia Laska)
  • Krizla – fløyte, sang (Momrakattakk)
  • HlewagastiR – trommer (Wobbler, Angst Skvadron)
  • Deadly Nightshade – keyboards (Årabrot, This is Music Inc.).

 Jan 23, 2013 FRESHTEA006: DAGSTUR

Freshtea 006: «ikea paradiso» fullengder med DagsTur, i 200 eksklusive håndnummererte eksemplarer. Albumet er innspilt, mikset og mastret analogt i legendariske Silence Studi, Koppom, Sverige. Kommer 8. Februar.


 Jan 23, 2013 FRESHTEA005: WHIP

WHIP er et fett Metall band fra Oslo. Scrap Metal! Sjekk promovideo for 7″ her: http://www.youtube.com/watch?v=4K9Ezjwi9jE

På singelen har de også fått med Apollyon fra Aura Noir på en låt. Kommer 8 februar.


 Jul 11, 2012. FRESHTEA004: DAGSTUR

Freshtea.no utgivelse 004 blir i en annen toneart, enn den til nå toneangivende stil på selskapet. Det er en utgivelse av en analog innspilling med bandet DagsTur, skrevet og ledet av Dag Aarestrup,som har 35 års fartstid som utøvende musiker. Med seg har han Øystein Førsund på trommer & Christian Fosmo på bass. Du kan fornemme rørlyden knitre i den varme miksen fra det legendariske studioet, Silence i Koppom, Sverige. Der hvor digitale dippedutter må finne seg i å slave for gamle guder i den analoge verden og vinylen fremdeles hersker i hyllene. Dette er norsk på norsk,på sitt aller beste. Kommer selvfølgelig påvinylsingel i 200 nummererte eksemplarer:)

I SALG FRA 23 JULI.


 Jun 12, 2013. FRESHTEA003: MAGISTER TEMPLI

FRESHTEA slipper EP med MAGISTER TEMPLI!

MAGISTER TEMPLI kan beskrives som et Okkult Heavy Metal band. Bandet ble startet i 2008 av vokalist Abraxas d’Ruckus, samt bassist/gitarist David (Baphomet) Ulleland. I begynnelsen var stilen Hardrock med Folkrock tendenser, men med et Okkult/ «mystisk» tilsnitt. Spessielt på tekstfronten. Etterhvert som medlemmer kom til ( bla fra bandet SVARTKJERN), og bandøvinger fortsatte, utviklet musikken- og riffene, seg i mer og mer Heavy retning-Noe Freshtea.no setter god pris på! Dette kan høres på deres første demo, som kom i 2010. Bandet henter inspirasjon fra bla Pentagram, Trouble, Pagan Altar og King Diamond.

FRESHTEA.NO slipper MAGISTER TEMPLIs førte debut EP, «IAO SABAO!», som er en konsept EP. Den består av 3 sanger, Bornless, Goose Boy, Retort, samt et introspor. Bestilles fra Post@freshtea.no.

Den kommer også på CD, og kan bestilles fra hvaenn@gmail.com.


Apr 21, 2012. FRESHTEA002: TUSMØRKE

Tusmørke slipper sin første singel på Freshtea og feirer med to konserter på én dag lørdag 21. april! Først blir det matiné-konsert i den nye platebutikken Stein og Jord i Møllergata, Oslo. Deretter blir det soirée og releaseparty med Wind og filmvisning på Revolver. DJ Krokfot fra Musikk, Dans og Drama spiller skiver før, mellom og etter konsertene. Dette blir en fortryllende aften med hedensk folk, improvisert psykedelia og sentrallyrikk.

Tusmørke spiller psykedelisk folk-rock inspirert av trekkfugler og skrekkøgler, synkverving, månelys og den internasjonale bronsealderen. Tekstene gjenspeiler ønsket om å se magien i omgivelsene og henter temaer fra Oslos lokalhistorie og gammel gudelære. Musikken fordrer frigjøring av fantasien fra konformitetens klamme grep. Lydbildet er preget av fravær av tradisjonell el-gitar til fordel for andre frekvenser. Tekstene er vekselsvis på norsk og engelsk. Rytmikk og melodier er inspirert av krautrock, jazz, norske folketoner og musikk fra Midt-Østen.

Konsertene til Tusmørke er preget av suggererende rytmer og improvisasjonspartier hvor publikum rives med av stemningen og kommer seg ut på dansegulvet. Den manende spillestilen, insisterende rytmeseksjonen og de outrerte sceneantrekkene våre gjør at konsertene blir svette, pseudo-rituelle seanser hvor grooven går dit ingenting består. Musikere og tilskuere går opp i en felles opplevelse av halvglemt hedensk hellighet.

Tusmørke lengter etter middelalderen på 70-tallet og steinalderen på 80-tallet; vi lever alle i jernalderen, men noen av oss husker en tidsalder med mykere våpen. Bomb oss tilbake til bronsealderen! Vårt mål er informert uskyld. Vårt ideal er førhistorisk tid.

Tusmørke består av:

Benediktator- bass og vokal (Momrakattakk, Lydia Laska), Krizla- fløyte og vokal (Momrakattakk), HlewagastiR- trommer (Wobbler, Angst Skvadron), Deadly Nightshade- keyboards (Årabrot, This is Music Inc.)

Singelen Salomonsens Hage/Singers and Swallows er vår første utgivelse og slippes av det nye, uavhengige selskapet Fresh Tea på 7″ vinyl i et begrenset opplag på 200 eks. i april 2012.

Låtene på singelen er spilt inn i LFF studio av Lars Fredrik Frøislie i desember 2011 og mastret av Jens Petter Nilsen (Xploding Plastix) i tinfoilaudio i februar 2012. Lars Fredrik Frøislie (Wobbler) spiller Mellotron, Marxophon, spinett og andre klassiske, analoge keyboards på utgivelsen.

Tusmørke ble startet i Skien i 1994 som en akustisk hjørnetrio inspirert av middelalderens trubadurer. Etter en periode som sideprosjekt til psykedeliabandet Captain Cumulonimbus and his Wondrous Cloudship ble Tusmørke til Elektrisk Tusmørke. Deretter flyttet bandet til Haslum i Bærum og ble til progmonsteret Les Fleurs du Mal. Grunnet medlemstap til Father Robin ble bandet oppløst og trioen Tusmørke gjenoppsto. En demo ble spilt inn i 1997 og dvale fulgte.

Tusmørke ble restartet i Oslo i 2009 og spilte sin første konsert med bass, bongotrommer og tverrfløyte på Amatøren i desember samme år. Siden den gang har vi utvidet besetninga med keyboards og trommesett og spilt på markering av sommer-solverv, høstjevndøgn og vårjevndøgn på Sound of Mu, konserter på steder som Parkteateret, Volapük og Lilleborg Eldresenter samt festivaler som Urban Kvae, Martins Badehusfestival og Søderheimfestivalen på Ringerike.

Vår første LP, Underjordisk Tusmørke, er planlagt utgitt i august 2012.

Salomonsens Hage og Singers & Swallows kan streames her


Feb 27, 2012. ØRKENKJØTT- Limited edition singel 2012.

Inneholder låtene Livets frø og Profeten. Håndnummerert i 200 eksemplarer. Kan bestilles for 59 + porto. på Post@freshtea.no. Finnes også i et utvalg platesjapper i Oslo. Debutalbumet Ønskediktet slippes 23. mars av Nordic Records. Under innspillingen fikk bandet drømmehjelp. Albumet er produsert av, og spilt inn hos Black Metal-pionér og Emperor-frontmann Ihsahn og kona Heidi S. Tveitan som utgjør Mnemosyne Productions. Som verdenskjente aktører og med over 20 års erfaring innenfor alternativ rock/ekstrem metall har de bidratt til å gi albumet et moderne, organisk og egenartet sound.

Releasekonsert på John Dee 22. Mars.

«Tenk dere svenske Opeth eller amerikanske Tool med norske tekster og filmatisk lydbilde – så nærmer du deg.»

– Harald Fossberg, Aftenposten

«Ørkenkjøtt has all the dynamic range and variety to make them interesting, but most importantly they have a clear vision. That signature sound that is so rare these days!»

– Ihsahn and Heidi / Mnemosyne Productions

«What is it with these non-blackmetal Norwegians? Zero Tolerance magazine called them “Norway’s latest brilliantly unclassifiable band” – if you like Enslaved, Opeth, Tool and their likes you will probably LOVE Ørkenkjøtt!»

– Inferno Metal Festival